fbpx

Șocant, și aparatele de aer condiționat au nevoie de întreținere

În timp ce vă scriu aceste rânduri transpirăm prin birou, deoarece administratorii clădirii de birouri pe unde își face și agenția noastră veacul a uitat să facă revizia la instalația de aer condiționat, și acum evident că toate echipele de specialiști sunt ocupate cu montatul aparatelor de aer prin oraș, nu au timp de nimicuri din astea, gen înlocuitul unei piese defecte. Normal ar fi fost să facă niște verificări înainte de începerea sezonului, dar hei, cine își închipuia că vara, când e cald, aerul condiționat se poate strica?

Partea bună e că avem program flexibil la birou (a se citi ne putem face treaba de oriunde cât timp clienții sunt mulțumiți), deci dacă ajungem la 35 de grade vom putea să ne mutăm sediul la piscină, eu pot chiar să lucrez și de acasă, unde sunt 20 de grade constant, fără aparat. Partea proastă e că aerul condiționat la birou nu își va reveni prea curând.

În același timp colegul de suferință Cristi vrea și el să își pună aer condiționat în apartament. Și mai vrea și un aparat de aer condiționat portabil, ceea ce eu nu recomand deloc, din experiența văzută la alți oameni cu așa ceva. Dar de gustibus…

Supărat că fac saună la birou am cerut niște sfaturi legate de întreținerea aparatelor de la specialiștii în service de aer conditionat AlexIR Decor, că tot  zic ei că sunt leaderi de piață de peste 20 de ani și oferă servicii în toate sectoarele din București, cu programare.

Evident, prima recomandare este ca atunci când ai un aparat de aer condiționat să ai grijă de el înainte și după ce se termină sezonul cald, adică să îl igienizezi. Asta o poți face personal, adică să cureți aparatul la exterior, să îi schimbi filtrele, dacă e cazul, și să te asiguri că circuitul de aer este făcut corect, pentru a asigura o durată de funcționare cât mai lungă a aparatului. Util atât pentru a scade factura la curent, cât și pentru a evita riscurile de îmbolnăvire pentru voi și cei din jur. Și mare atenție la utilizarea aparatelor pe lângă copiii mici.

Restul, reviziile adevărate adică, trebuie făcut de specialiști. Înainte să vină căldura aparatul de aer condiționat trebuie verificat, dacă vezi că nu răcește aerul din casă sunt șanse mari să fie pierderi de freon, folosit ca lichid pentru răcire. Evident, nu îl schimbi tu cumpărând 5 litri de freon de la magazinul din colț, chemi un meseriaș, că nu e ceva ușor de făcut. Dacă nu e sezon meseriașul va veni în 2-3 zile, dacă e sezon s-ar putea să te prindă concediul făcând saună. Oricum, freonul din circuit trebuie schimbat periodic, altfel pe lângă faptul că aparatul nu răcește s-ar putea să descoperi că îți crește și factura la curent. Mai bine să îl schimbi la timp.

În plus, aparatele de aer condiționat vin de obicei cu 2-3 ani garanție, deci e recomandat să apelați la cei care vi l-au montat pentru o verificare, înainte să vină vara.

Eu revin la sauna mea, dar dacă aveți și alte recomandări pentru întreținerea aparatelor le aștept în comentarii.

Știu că este un trend acum să spunem că aerul condiționat nu este bun, oamenii au trăit mii de ani fără AC etc, dar credeți-mă, la 40 de grade eu sunt în stare să arunc toate trendurile pe geam pentru un pic de răcoare. Nu mai zic de faptul că atunci când e prea cald productivitatea mea scade spre zero, la voi e altfel?

Recomandă

2 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *