fbpx

Review Galaxy S6 Edge plus. Atrage toate privirile, e rapid și nu îl mai poți lăsa din mână

Toată lumea laudă Galaxy S6 Edge plus, zic că e printre cele mai tari smartphone-uri lansate de Samsung, dacă nu chiar cel mai tare de anul acesta. Ok, cât e marketing și cât e purul adevăr? Am avut ocazia să îl testez timp de vreo 3 săptămâni și deși sunt șanse să fiu subiectiv, pentru că îmi plac gadgeturile noi, am încercat să caut și părțile negative, să văd ce critică lumea la el, ca să pot scrie un review la subiect.

Până acum am scris mai multe articole despre el, atât despre design, funcții, tips and tricks cât și modul în care e construit. Dacă vă place articolul dați un share.

Bun, acum e timpul să punem totul la un loc și să tragem niște concluzii.

Întâi de toate țin să precizez că Samsung Galaxy S6 Edge plus e primit de la Orange în cadrul programului Smartphone Tester. Prețul lui pleacă de la 345 de euro la abonamentul Pro cu 8 Gb trafic de date și minute internaționale/naționale nelimitat. Evident, îl puteți lua și la liber, dar oricum aveți nevoie de un abonament full la el, ca să îl folosiți la maxim.

S6 Edge plus e similar cu Note 5 la specificații, diferă doar aspectul și stylus-ul în plus la Note 5, practic S6 Edge plus are ecranul rotunjit și spatele drept, pe când Note 5 are ecranul drept și spatele mai rotunjit. Fiecare are avantajele lui, personal eram fan al seriei Note, dar după ce m-am jucat atât de mult cu Edge-ul am ajuns la concluzia că se poate trăi și fără stylus. Ca design Edge plus e mult mai elegant, atrage toate privirile instant.

Chestia interesantă la ecranul rotunjit este că telefonul pare mult mai subțire ca în realitate, datorită marginilor. Nu că ar fi gros, la 6,9 milimetri ai lui.

Ce e în cutie

Telefonul, încărcătorul rapid, cablul de date, cheița pentru inserarea nano SIM-ului și un manual de introducere, manualul complet îl găsiți în meniul telefonului. Am fost surprins de calitatea căștilor, mi se pare peste ceea ce găseai la telefoanele Samsung până acum, și acum vin într-o cutiuță separată, ușor de luat cu tine.

De notat că încărcătorul rapid chiar și face treaba, încarcă de la 1 la 100% în 90 de minute. Dacă vreți încărcătoare wireless da, sunt, atât de la Samsung cât și de la producătorii autorizați, am văzut unul fain pe la 100 de lei, și am înțeles că în 2 ore încarcă și ele telefonul.

Mai multe în articolul despre unboxing.

Design

Telefonul e mare și sexy. Nu credeam că voi spune asta despre un phablet, dar chiar atrage toate privirile, primul lucru pe care îl spuneau toți care îl vedeau este Ce fain e ecranul. Combinația sticlă cu ramă metalică nu dă niciodată greș, împreună cu muchiile rotunjite.

Cred că îl vor cumpăra în primul rând cei pasionați de design, care vor să atragă atenția asupra lor, dar nu trebuie neglijat nici faptul că e la fel de dotat ca și Note 5, vorbim de telefoane identice hardware, cu design diferit.

Butoanele sunt bine construite, subțiri dar ușor de apăsat, nu ai cum să apeși pe lângă și nici nu rămâi cu senzația că poate nu ai apăsat suficient. Butoanele de volum în stânga, pornire/oprire în dreapta, jos mufa microUSB pentru încărcare și conectare la calculator și mufa de căști, iar sus slotul pentru cartelă.

Hardware

Telefonul vine cu tot ce este mai bun pe piață la ora actuală, în termeni simpli pot spune că orice joc sau aplicație am rulat pe el s-a mișcat fără probleme, iar Android nu a avut deloc întârzieri la comenzi, răspundea instant.

  • ecran de 5,7 inchi, cu 2560 x 1440 pixeli rezoluție, Super AMOLED cu Gorilla Glass,  518ppi.
  • chipset Samsung Exynos octa-core la 2.1 GHz.
  • 4 GB de RAM, memorie internă de 32 sau 64 Gb, eu personal nu am umplut mai mult de 20 de Gb pe nici un telefon.
  • cameră foto de 16 Mp pe spate și 5 Mpx frontală, F1.9. Camera filmează și 4K.
  • Cat. 9 LTE network; WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz); GPS, GLONASS and Beidou; Bluetooth 4.2; NFC; USB 2.0
  • Android 5.1.1 Lollipop cu interfață TouchWiz
  • suport pentru încărcare wireless și încărcare rapidă
  • baterie de 3000 mAh nedetașabilă
  • Fingerprint scanner
  • Heart-rate monitor
  • dimensiuni de 153,2 x 76,1 x 7,6 mm, 171 grame, dar telefonul pare mult mai subțire datorită ecranului curbat pe margini.
  • carcasă metalică, cu Corning Gorilla Glass 4 față și spate.

Ce vremuri am ajuns, să avem procesoare cu 8 nuclee pe telefon. Mai țineți minte vremurile când procesorul calculatorului avea un singur nucleu? 🙂

Bateria este încastrată dar mare, de 3000 mAh, și ține  în medie 1-2 zile, depinde cât de mult trageți de el. În cel mai rău caz am stat pe telefon o zi întreagă, de dimineața până seara, cu aplicații, jocuri, emailuri, Wi-Fi, apeluri video pe Skype, vreo 50 de fotografii și câteva clipuri, și la final seara la culcare mai avea 19% baterie, deci în practică poți pleca de acasă fără încărcător, chiar dacă știi că mai ajungi înapoi abia a doua zi. 🙂

Screenshot-s6edgeplus (6)

Cei 4 Gb de RAM ajută și ei, atât pe partea de multitasking cât și pentru jocuri și aplicațiile consumatoare de memorie.

Mă întreba cineva dacă se încălzește în utilizare. Singurul moment când mi s-a părut un pic mai cald a fost când l-am încărcat prima dată și era descărcat complet. În jocuri, aplicații etc nu mi s-a părut foarte cald, poate ușor călduț după ce am jucat Asphalt 8 vreo oră.

Software și aplicații

S 6 Edge plus este mult mai curat în ce privește aplicațiile Samsung preinstalate, sunt doar câteva necesare, gen S Health, S Voice, probabil au ținut cont de criticile primite de-a lungul timpului.

În plus au un parteneriat cu Microsoft, telefonul vine cu Office preinstalat, Skype și OneDrive, iar când te conectezi la OneDrive primești 100 de Gb spațiu suplimentar. Not bad at all, mai ales dacă sunteți fani Office, care lucrează frumos în cloud, sau vreți să faceți backup în cloud pentru fotografii.

Sunt incluse și aplicații Orange, pentru că telefonul testat de mine e trimis de ei. Orange Cloud, TV Go, Antivirusul oferit la pachet cu abonamentele de date și Deezer pentru streaming de muzică.

Edge plus vine și cu aplicații preinstalate care folosesc curbura ecranului, deci nu e doar un artificiu de design, mai exact în setări aveți un meniu lateral ce poate fi amplasat în stânga sau dreapta, unde puteți adăuga contactele favorite și scurtături către aplicațiile utilizate des, iar noaptea puteți seta să apară ceasul, data și alarma.

Bonus, dacă căutați S6 Edge plus în Google Play găsiți o mulțime de aplicații ce folosesc ecranul curbat, inclusiv notificări pentru ultimele știri sau rețelele sociale.

Galaxy S6 Edge plus vine cu ultima versiune a sistemului de operare, Android 5.1 ce oferă profile de utilizatori, hardware encryption pentru cei paranoici sau care lucrează cu date importante, battery saver, inclusiv protejarea telefonului folosind contul Google, chiar dacă telefonul este resetat la setările de fabrică. În plus, Android 5.1 suportă și procesoarele pe 64 de biți, cum are și S6 Edge plus.

Camera foto și video

Camera de 16 megapixeli e la fel de bună ca cea de pe S6, dar mai sunt și câteva funcții în plus, de exemplu poți salva fotografiile inclusiv în format RAW, filmarea are parte de o stabilizare software mai bună, și poți seta viteza shutter-ului, între 1/24000 și 10 secunde, în modul Pro.

Nu sunt expert în fotografie, dar pozele mi s-au părut naturale, chiar și cu funcția de HDR activată. Telefonul nu are buton pentru cameră dedicat, dar puteți porni rapid aplicația pentru cameră, apăsând de 2 ori pe tasta Acasă.

Pozele ies bine și pe timp de noapte la distanțe de 2, maxim 3 metri, iar camera frontală de 5 MP face selfie-uri bune. De când folosesc smartphone-uri a fost prima dată când am plecat într-un concediu și am lăsat DSLR-ul acasă, deoarece știam că telefonul îmi e suficient. Probabil e printre cele mai bune camere din 2015, dacă nu cea mai bună. Din ce am testat eu anul ăsta sigur e cea mai bună.

Să nu uit de streamingul live pe Youtube, încorporat direct în opțiunile camerei, e suficient să apăsați pe un buton și sunteți live.

Filmările se pot face atât în 4K, cât și full HD la 60 fps sau la 30 fps.

Câteva poze cu camera din spate, doar ce le-am redimensionat la 1600 pixeli lățime. Cabana din poze e Happy Nest în Durău, o recomand cu căldură pentru 2-3 cupluri care vor relaxare maximă la munte, m-au întrebat deja vreo 4 oameni de ea. Să le spuneți că v-a zis Sescu de cabană, de obicei o închiriază doar pe recomandări. 🙂

Și poze cu camera frontală:

Minusuri

Prețul e destul de mare la liber, de aceea vi-l recomand la abonament.  Nu are port infraroșu, nici radio FM, iar memoria este limitată la cea internă, de 32 sau 64 de Gb. Personal prețul e cel mai mare minus, dar dacă îl luați la abonament e ok.

La modelul de 32 Gb sunt aproximativ 20 de Gb liberi, din ce am testat eu. Pe mine nu m-a deranjat foarte mult, că nu îmi țin toată colecția de melodii pe telefon, ascult mai mult online, și nici nu adun pozele făcute într-un an doar pe telefon, descarc lunar tot ce pozez, dar depinde de preferințele fiecăruia. Dacă filmați mult în 4K de exemplu s-ar putea să fie o problemă. Evident, este versiunea de 64 de Gb, dar cred că ar fi mers și una de 128 de Gb, pentru cei care crează mult conținut foto/video, mai ales că telefonul are o super cameră.

Prețul mi se pare normal să fie mare, ținând cont de specificațiile hardware cu care vine S6 Edge plus, de design, brand și finisarea telefonului, orice s-ar spune, e o diferență mare la calitate și design între telefoanele premium ale brandurilor care acum încep să se afirme și mărcile consacrate.

După portul infraroșu eu nu sufăr, nu am folosit niciodată telefonul pe post de telecomandă, iar în ceea ce privește radioul FM nu știu câți îl mai folosesc, când avem internet la discreție peste tot, serviciile de streaming muzical sunt pe val acum.

Concluzii

Samsung Galaxy S6 Edge plus este cel mai puternic smartphone de pe piață acum, atât în testele de performanță cât și în utilizarea zilnică. Vine cu o cameră foto excelentă, bateria te duce peste zi oricât de mult ai trage de el, ecranul atrage toate privirile. Dacă aveți bugetul necesar nu veți regreta achiziția.

Dacă vreți să mai știți ceva despre el, orice, întrebați în comentarii, după 3 săptămâni cred că l-am testat în toate condițiile și știu totul despre el.

Și dacă vreți să mă ajutați și v-a plăcut recenzia, băgați un share pe Facebook. Este un concurs între bloggerii care îl testează și nu m-ar deranja deloc să câștig. )

Recomandă

16 Comentarii

    • Eu nu l-am scăpat din mână, dar trebuie să recunosc că Note-ul îl simțeam un pic mai stabil. Și mă simt mai sigur când îl țin cu 2 mâini. Oricum, i-aș cumpăra o husă din aceea cauciucată, eu sunt un pic mai exagerat când vine vorba de protejarea telefonului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *