fbpx

Știu că sunt multe telefoane despre care se spune că sunt cele mai bune, eu vă zic ce telefon mi se pare mie cel mai bun ca raport calitate/preț/dotări la început de 2020, dacă vrei un telefon de top – Huawei P30 PRO. Anul trecut în primăvară am testat atât modelul ăsta de la Huawei cât și Samsung Galaxy S10 Plus. Am scris de pe atunci că unul dintre ele va fi următorul meu telefon, dar abia prin toamnă am decis că prețurile sunt ok și știu suficient de multe despre ele și cum se comportă pentru a alege unul. Mai jos câteva idei despre P30 PRO, după 3 luni de utilizare:

  • Design și finisare foarte bune,  plus ecran mare, lizibil ușor și ziua. Eu îl folosesc și cu o mână, totuși i-am pus folie de sticlă și husă, fiind mai paranoic.
  • Camerele foto sunt superbe, zoom optic 5X, focalizare instant, portrete impecabile, poze faine zi și noapte, poze panoramice, plus filmarea 4K. Contează și fotograful, evident, dar P30 PRO face poze atât de bune încât m-au întrebat mai mulți pe Facebook ce cameră foto folosesc. Dacă mai folosești și Snapseed un pic deja îți poți face pagină de artist cu Gigel Photography, folosind gadgetul ăsta. E la fel de bună ca cea de pe S10+ sau Pixel 3 XL.
  • Baterie de 4200 mAh ce ține peste o zi lejer, se duce în 1,5 – 2 zile dacă îl folosești normal și nu stai nonstop cu ecranul pornit. E peste S10+ sau Pixel 3 XL, foarte rar am ajuns seara sub 20% baterie, oricât de mult l-am forțat.
  • Hardware ce se mișcă impecabil, cu semnal bun și pe WiFi și pe date, plus apelare prin WiFi și senzor de amprentă în ecran ce reacționează instant.
  • Software rapid, momentan are Android 9.1, aștept update la 10. Da, va primi update-uri de la Google, nu confundați cu Mate 30 PRO.

Dezavantajele sunt mici, cel puțin pentru mine: are un singur difuzor față de alte modele ce vin cu 2 difuzoare, iar camera foto frontală ar putea fi un pic mai bună.

Mai jos sunt câteva fotografii făcute de când am telefonul, în diverse situații, fără procesare sau alte efecte:

Per ansamblu eu cred că am făcut cea mai bună alegere pentru un telefon de top, și chiar cred că la început de an Huawei P30 PRO e cel mai bun telefon pe care îl poți alege. Nu zic că nu sunt alte telefoane bune, și ultimele modele de la Samsung sunt foarte tari, și Pixel-urile, și OnePlus 7 Pro, și iPhone 11, dar Huawei a bifat  toate criteriile mele.

Evident, deja se discută de telefoane cu 5G și alte nebunii, dar până avem noi acoperire peste tot în România pentru ele mai trec doi ani, eu voiam un telefon bun pentru ceea ce am nevoie anul acesta, hai, poate și la anul.

Pentru voi care este cel mai bun telefon la început de 2020?

RECOMANDĂ
  • 81
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
10 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Florin
Florin
8 ianuarie 2020 20:25

Să îl stăpânești sănătos și sa te bucuri de el. L’am avut și eu aproximativ 2 luni după care l’am vândut și am trecut pe Galaxy Note 10 Plus…o dezamăgire totală,îmi pare rău alegerea pe care am făcut’o…
Acum asta e…stau cu Galaxy Note 10 Plus dacă nu am știut sa apreciez Huawei 🙁

Florin
Florin
8 ianuarie 2020 20:49
Răspunde către  Marius Sescu

Nu am cui … am dat o căruță de bani pe el…5K :)))
Acum dacă îl mai pot vinde cu vreo 2K.

Florin
Florin
8 ianuarie 2020 21:14
Răspunde către  Marius Sescu

Daaa îmi place și mie asta 😀 în rest….sunt dezamăgit.
Ah doar mărimea e e el…6,8″. 😀

Florin
Florin
8 ianuarie 2020 22:14
Răspunde către  Marius Sescu

Ahhh da clar. Nu mă înțelege greșit…eu deplâng că am dat P30 PRO’ul…ziceam doar ca fapt divers să îi găsesc și lucruri pozitive lui Note :p

Ion
Ion
3 aprilie 2020 16:39

Comandat în 2 aprilie 2020.. Aștept sa vina și sa îl compar cu P20 pro, totuși, este posibil sa fie ultimul Huawei pe care îl cumpăr, fără serviciile Google nu ma interesează iar sa le instalez de nu știu unde iar nu ma interesează, sunt telefoane destule, avem de unde alege.. Camera a fost criteriul principal..

10
0
Lasă un comentariux
()
x