fbpx

Conținutul se mută pe Stories, dar de ce?

LinkedIn a anunțat în sfârșit că renunță la Stories, s-au prins și ei (greu de tot) că oamenii stau pe platforma aia pentru a găsi joburi sau a vâna angajați, nu ca să pună Stories de la birou, cu fețele zâmbitoare după 12 ore de muncă.

Dincolo de gard trendul e invers, văd că pe Instagram creatorii de conținut și brandurile postează tot mai des pe stories, și tot mai puțin în feed.

Înțeleg ideea, reach-ul e mai bun pe Story că așa a decis Zuck, dar gândind la rece, oare cum te simți să muncești ore întregi zilnic, pentru niște materiale care dispar după 24 de ore? Cu ce rămâi?

Niște statistici despre Instagram Stories în continuare, de încălzire. Nu are sens să ne complicăm și cu Facebook Stories, că aici vorbim de conținut duplicat: sunt peste 500 de milioane de utilizatori zilnici, 86% dintre utilizatori postează zilnic Stories dar 30% dintre ei doar un Story pe zi, și 60% dintre milleniali se uită la Stories zilnic.

Din punct de vedere al brandurilor treaba e clară, faci reclame acolo unde ai costuri bune și conversii. Dacă avem reclame eficiente în feed e ok, dacă merg mai bine pe Stories no problem, adaptăm conținutul pentru full screen și băgăm call to action cum trebuie.

Punem și Stories din viața brandului, dacă avem ce, dar conținutul vizual valoros nu se îngroapă acolo, ci trebuie scos la înaintare pe site, blog, mesajele din social media, newslettere, chiar și prin materiale offline uneori.

Din punctul de vedere al creatorilor de conținut însă îmi dă cu virgulă.

Mă uitam la o fashionistă, avea zeci de stories postate într-o singură zi, cred că peste 50, și zero postări în feed. Chiar dacă ar sta doar 2-3 minute pentru postat fiecare poză sau citat motivațional #feelingblessed, tot sunt câteva ore bune zilnic, alocate pentru mesaje care mâine vor dispărea. Și nici măcar nu erau campanii plătite, ci tot felul de prostioare. De ce ai face așa ceva?

Și nu mi-o băgați pe aia cu engagementul și publicul avid de informație, dornic să afle și când faci pipi, că oamenii se uită de plictiseală și trec mai departe. Nu zic că nu le înțeleg utilitatea, dar cred că li se acordă prea multă atenție, doar pentru că Instagram le împinge către utilizatori. Ok, pui 1-2- hai 5 stories pe zi, dar 50?

În final s-ar putea să ne trezim că am pierdut ani din viața noastră creând conținut efemer pe un cont ce nu ne aparține, pe o platformă ce nu ne aparține, și nu am rămas cu nimic, doar cu amintirea like-urilor.

Când investiți ore întregi zilnic pentru a crea conținut, întrebați-vă: Cine deține conținutul creat de mine?

Niște articole ceva mai vechi, dar utile:

Recomandă

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *