fbpx

Dupa 19 ani, Nicu a devenit Dead Ceauscus

”Dragi Tovarasi si Pretini! Cu ocazia celui de-al XV-lea Congres al Partidului si a zilei de nastere a conducatorului nostru iubit, Dead Ceausescus va invita Sambata asta, 24 Ianuarie 2009, la primul Super Concert/Party al Anului.”

Trebuia sa fie o chestie profunda scrisa aici, dar la ora asta spun pe scurt:

  1. Voi va dati seama ca sunt persoane adulte in Romania care nu au prins deloc comunismul, cozile, persecutiile, lipsurile, persoane care s-au nascut in asa-zisul capitalism postdecembrist? In fond, la 19 ani poti spune ca o persoana este adulta.
  2. Voi realizati ca Ceausescu a ajuns sa reprezinte pentru multi romani doar un nume, o porecla amuzanta si o poza in cartea de istorie?

Adevarul a scos un DVD din seria mari personalitati, cu nenea Nicu.

Marketonline a avut pe 23 august anul trecut o campanie de “reduceri capitaliste pentru membrii de partid” care veneau cu carnetul PCR la sediul lor. “Comunistii” ar fi trebuit sa primeasca 50% reducere pentru orice produs de pe site, doar ca tinerii capitalisti au dat peste cap campania, mobilizandu-i pe bunicii comunisti la cumparaturi. Campania a fost inchisa deoarece amatorii de chilipiruri sustineau ca:

– nu e corect, de ce carnet de membru PCR si nu si UTC, PNL, PSD, PPE, etc?
– nu se poate sa vina cu o delegatie, o procura, un manifest de la bunici?
– nu vor sa lanseze comanda online, ei vin la 5 dimineata la coada ca la carne, poate le vine randul sa ia ceva …

  1. Tentatia folosirii simbolurilor comuniste e mare , mai ales daca promovezi un serviciu/produs/eveniment pentru tineri. Il scoti pe Ceausescu de la naftalina, il cosmetizezi un pic si gata, sigur va prinde la public. Inainte de a spune ca Ceausescu si comunismul erau cool, puneti mana pe o carte de istorie ( nu cele din invatamant ). E uimitor cum istoria ajunge sa fie schimbata si perceputa complet diferit, de la o generatie la alta.

Voi realizati cum isi va aminti poporul roman de Ceausescu peste inca 19 ani? Si un banc de final:

Un roman participa la cel de-al X-lea congres al lui Ceausescu. Toata lumea striga Ura!Ura!Ura! numa’ el tacea malc, posomorat.
Vin securisti la el si il intreaba de ce nu striga si el ca ceilalti: Ura, ura….
Acesta raspunde scurt: Ura?!? Toata lumea striga URA. Eu prefer sa o tin in suflet!

Recomandă

8 Comentarii

  1. Ideea era ca anuntul de la inceputul articolului tau, poate si afisul, e luat de pe acel blog… ma asteptam sa fie un link cat de mic catre acea pagina… Atat! 😐

  2. Deea, nu stiu cum sa iti zic fara a fi ironic, dar se pot trimite si texte pe mail.

    Totusi, ma repet, mi se rupe de provenienta afisului, deoarece nu il vad ca pe un viral, o realizare reusita etc. E doar o popularizare stupida a unui personaj care a incetinit evolutia Romaniei o perioada indelungata, pe langa persecutii, lipsuri, suferinte. Asta conteaza pentru mine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.