fbpx

Ok, am mințit un pic. Nu sunt 18 fotografii faine din județul Neamț, ci 20, și nu știu dacă vă vor tăia răsuflarea, dar pe mine m-au încântat și mi-au oferit o perspectivă diferită asupra unor obiective turistice pe care le-am mai vizitat și în anii anteriori. Neamțul ăsta ascunde multe comori care merită scoase la iveală și promovate mai intens.

De 3 zile vreo 60 de bloggeri români și străini aleargă prin județul Neamț pentru a poza, urca și populariza pe rețelele sociale tot ce le intră în cale, în cadrul #priNeamt. Poate că nu am prins pe cadru chiar tot ce merită văzut, sunt fotografi profesioniști în grup care vor posta panorame cu mii de like-uri, dar am câteva fotografii frumoase pentru voi, pe lângă articolele publicate deja.

Acum suntem în Durău la Hotel Bistrița, am urcat ieri la cabana Dochia pentru o noapte la înălțime, deci zilele următoare revin cu un set nou de fotografii. Eticheta pe Facebook,  Twitter și Instagram e aceeași, #priNeamt, pentru a vedea ultimele fotografii.

Nu mă dau în vânt după vizionarea de filme în aer liber, dar cei de la Filmul de Piatră au reușit performanța de a scoate sute de persoane în Piața Stefan cel Mare din Piatra Neamț pentru mai multe zile la rând, iar festivalul devine o tradiție. O dovadă că evenimentele care să atragă turiștii pot fi create și de la zero.

peisaje-prin-neamt (1)

Dacă ajungeți în Piatra Neamț și vreți o vedere faină asupra orașului e musai să urcați în “Turnul lui Ştefan cel Mare”. Scările sunt destul de înguste, dar odată ajunși sus priveliștea merită tot efortul depus.

peisaje-prin-neamt (2)

Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni din Piatra-Neamt e un alt loc care trebuie neapărat vizitat dacă ajungeți în zonă. Nici eu nu mă dau în vânt după muzee, dar când ajungi să discuți cu ghidul care îți spune că în anul 4300 înainte de Cristos exista o civilizație avansată pe teritoriul României îți schimbi puțin impresia asupra țării noastre și rolul ei în evoluția omenirii.

peisaje-prin-neamt (3)

La Muzeul de Istorie cel mai mult mi-au plăcut armele expuse, dar pe lângă acestea veți afla și vedea foarte multe detalii despre trecutul comunităţilor umane care au trăit pe aceste meleaguri, foarte faine fiind recreerile caselor din diverse perioade.

peisaje-prin-neamt (4)

Neapărat să faceți o plimbare cu telegondola prin Piatra Neamț, atât pentru a vedea orașul de la înălțime cât și pentru experiență în sine.

peisaje-prin-neamt (5)

peisaje-prin-neamt (6)

peisaje-prin-neamt (7)

peisaje-prin-neamt (8)

peisaje-prin-neamt (19)

peisaje-prin-neamt (18)

Cheile Bicazului sunt probabil cea mai mare atracție turistică din zona Piatra Neamț. Peste 6 kilometri de drum tăiat prin munte, cu peisaje superbe. Încercați să nu mergeți totuși în weekend, când traficul e foarte aglomerat.

peisaje-prin-neamt (9)

peisaje-prin-neamt (10)

Lacul Roșu merită vizitat pentru o plimbare cu barca și pentru faimosul Kürtőskalács.

peisaje-prin-neamt (11)

Lacul Izvorul Muntelui şi barajul de la Bicaz. Majoritatea turiștilor se opresc aici pentru a face câteva poze, eu vă recomand să faceți și o plimbare pe lac cu vaporașul.

peisaje-prin-neamt (12)

peisaje-prin-neamt (13)

O vedere superbă asupra Lacului Izvorul Muntelui este aproape de pensiunea Lostrița, în satul Buhalnița, comuna Hangu. Se spune că acum zonei i se spune Poiana Bloggerilor, după ce 60 dintre ei, din mai multe țări, au invadat-o și au fotografiat-o centimetru cu centimetru.

peisaje-prin-neamt (14)

peisaje-prin-neamt (15)

peisaje-prin-neamt (16)

peisaje-prin-neamt (17)

Pentru a vedea cel mai bine lacul Pângărați trebuie să urcați cale de câțiva kilometri spre mănăstirea cu același nume, dar eu cred că priveliștea ce vă apare în fața ochilor merită efortul depus.

peisaje-prin-neamt (20)

5-11 septembrie 2014. Tot ce-i de văzut #priNeamt! Urmărește ediția a III-a a celui mai important eveniment dedicat promovării în mediul online a unui județ din România. Află mai multe detalii pe http://goo.gl/Lw8mzy. Organizator: Eventur Bucharest. Powered by Petrom Romania. Parteneri principali: Autoritatea Națională pentru Turism, Consiliul Județean Neamț, Primăria Piatra Neamț, Hotel Bistrița din Durău, Blue Air și Autoboca Rent-a-car.

RECOMANDĂ
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

3 Comentarii

  1. Pingback: Ce poți face în 10 ore: O excursie pe Ceahlău plecând de la Izvorul Muntelui - OptZile.ro - blog de turism

Lasă un comentariu