fbpx

Înainte era o chestie mistică pe care doar freelancerii o puteau face, acum a devenit ceva obișnuit și prin firme. Eu sunt fan al lucratului de acasă sau mă rog, de oriunde ai internet, deși am descoperit că mă concentrez mai bine la birou. Și faza e că numărul de oameni care lucrează remote va tot crește, pe Vox este un articol detaliat care estimează că peste vreo 5 ani e posibil ca 70% din oameni să lucreze remote, cel puțin 5 zile în fiecare lună. Poate scăpăm și de lucratul între 9 și 5, cu ocazia asta. Văd tot mai multe companii mari unde oamenii lucrează cel puțin o zi de acasă săptămânal, inclusiv în .ro. Pe scurt e de bine, cel puțin la joburile de birou unde nu ai contact direct cu clienții nici nu are prea mult sens să mergi zilnic la firmă, pierzând ore în șir prin trafic.

Nici măcar dezavantajele lucratului remote nu sunt chiar așa de grave, partea cu socializarea o poți rezolva ușor cu lucratul câteva ore dintr-un hub sau mersul la niște evenimente de socializare.

Provocarea cea mai mare pentru mine e să te organizezi și să poți comunica eficient cu colegii, clienții, colaboratorii. Dar dacă ai Slack, Trello, WhatsApp, Skype, Google Drive e ușor să schimbi idei, să lucrați pe aceleași documente, să transmiți informațiile și fără a fi față în față. Cel puțin astea le folosim noi la Advertica. Evident, trebuie să te mai vezi din când în când cu colegii față în față, și noi ne adunăm, dar nu zilnic.

Și acum mâna sus, cine lucrează cel puțin o zi pe săptămână remote, de acasă, din parc, cafenea sau de pe plajă? 🙂

3 Comentarii

  1. Eu lucrez cate o zi remote. La inceput mi s-a parut horror sa ma concentrez pe lucru si nu pe altceva. Am zis sa incerc sa lucrez dintr-o cafenea si a functionat. Cred ca mintea mea asociaza casa in mod automat cu relaxarea si procrastinarea 😀

Lasă un comentariu