fbpx

Oamenii nu vor reclame personalizate

Au apărut noutăți în povestea cu update-ul pentru iPhone ce permite utilizatorilor să blocheze urmărirea lor de către aplicații și afișarea de reclame personalizate pe baza activității lor din acele aplicații.

Flurry raportează că după update-ul la iOS 14.5, doar 4% dintre utilizatorii din State au permis să fie urmăriți de către aplicații, iar la nivel global procentul e de 12%, din cele 2.5 milioane de telefoane urmărite de ei. Or fi utilizatorii de iPhone mai speciali, nu zic nu, dar realitatea cred că e aceeași și pe Android, oamenii nu vor reclame personalizate, oricât ar încerca Zuck să ne convingă că sunt utile și ne ajută.

Lăsând la o parte discuțiile despre tot felul de legi ce reglementează marketingul digital și accesul la informațiile utilizatorilor, se pare că soluția e simplă, dacă chiar vrea cineva să ofere mai multă putere persoanelor obișnuite – e suficient să le întrebe la instalarea oricărei aplicații de pe telefon: Vreți reclame personalizate? Da sau Nu.

Apple a cam dat peste cap sistemul actual, făcând opțiunea NU activă implicit. O să fie interesant cum se adaptează platformele la noua realitate. Marketerii vor supraviețui, zic eu, și așa sunt tot mai multe discuții despre cum prea multă microtargetare și segmentare strică.

Recomandă

3 Comentarii

  1. Nu e vorba că nu vor reclame personalizate, cred că mai degrabă e vorba că personalizarea asta a fost dusă la extrem, Facebook cerând acces la datele “sensibile” cum ar fi tranzacțiile bancare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *