fbpx

PR la ceas de seară cu Ponta și Măi Doina

No, Victor Ponta a dat-o în bară din nou, știrea deja e veche. Eu am zis că e Măi Doina, peste tot a apărut Fă Doina, dar asta nu e așa de important. Sunt de acord că nu e un limbaj ok chiar dacă se cunoștea cu ministrul apelor, pentru că era într-o vizită publică. Măi, făi, băi le păstrezi pentru prietenii apropiați dacă chiar nu poți scăpa de ele, nu le arunci în fața camerelor TV.

Cel mai jenant în schimb a fost faza cu ministrul mergând cu barca gonflabilă purtată de pompieri, de la asta s-a aprins toată mass-media și online-ul. Ponta era pregătit, avea cizme în picioare, era așa de greu să coboare în 20 de centimetri de apă?

Dar nici măcar nu asta e o problemă, ci mesajul subtil transmis, de genul Eu am venit să vă vizitez, dar nu îmi murdăresc mâinile și hainele mele scumpe. Vreau băi de mulțime, dar fără să mă atingă efectiv mulțimea. Și poporul urăște asta, și taxează la alegeri, oricâte găleți va împărți mașina de propagandă.

Discutam azi la un pahar de bere cu niște prieteni toată chestia asta și ne întrebam: din atâția zeci de consilieri de imagine ai lui Ponta nu a avut unul cojones să îi spună că e o nesimțire să te urci într-o barcă gonflabilă și să te lasi cărat de alții când tu mergi să vezi curțile unor oameni ce au rămas fără munca lor de o viață? Nu i s-a aprins nimănui beculețul asupra ridicolului situației?

Concluzia a fost că DA, probabil că unii consilieri de-ai lui știau că nu e ok să procedeze așa Ponta într-o vizită de lucru, doar că nu au riscat, au jucat la sigur. De ce să îți contrazici șeful, să îi spui că greșește, că e prost și să iți pierzi postul, când poți să îl aprobi orbește și să păstrezi jobul căldut?

Vedeți acum de ce. După eșecul ăsta cred că prima chestie pe care Ponta a făcut-o a fost să zboare niște oameni din jurul lui, fix cei care trebuiau să aibă grijă de imaginea lui. Dacă nu a făcut-o e mai prost ca ei.

Cam așa e cu PR-ul pentru clienți, dacă ești consultant de PR sau agenție de PR. Poate că e mai simplu să nu îți contrazici clienții, să faci ceea ce îți cer, să nu le spui când greșesc, dar dacă faci asta vei rămâne fără clienți. Companiile și oamenii care au nevoie de servicii de PR nu angajează pupincuriști, ci oameni care să le spună cum trebuie să procedeze corect pentru a avea o imagine impecabilă și pentru a rezolva problemele, când apar.

Au încercat ei să dreagă busuiocul, dar inutil. Nu Fă Doina era problema, ci atitudinea lui Ponta și a politicienilor în general, care după ce ajung la putere tratează poporul cu dispreț. Pe aia nu o rezolvă nici un consultant de PR.

Foto via Facebook, nu mai găsesc sursa originală.

Recomandă

6 Comentarii

  1. Eu nu ştiu pe nimeni din echipa de comunicare a premierului cu excepţia lui Palada, care este purtătorul de cuvânt (total absent). Mă gândesc că informaţia ar trebui să fie publică, în cazul în care ar colabora cu agenţii sau cu consultanţi independenţi. Cunoşti oameni/agenţii care colaborează cu Ponta?

    Din păcate despre PR-ul politic nu se prea vorbeşte la noi, cred că din cauză faptului că nu este tocmai friendly cu etica. Da poate ar trebui demascate tacticile astea murdare mai des şi investigate mult mai atent.

    Prin legea 544/2001 se poate oare afla componenţa echipei de comunicare şi a consilierilor?

  2. Ponta a fost făcut praf și pulbere cu niște poze scoase din context. Cine a urmărit transmisia a văzut că au traversat cu bărcile o zonă cu apă de peste un metru, se vedea asta pentru că jandarmul din fața bărcii, cel care ținea cârma, încerca din când în când apa cu vâsla și aceasta intra cu totul în apă. Chiar și așa, e impardonabil că PR-ul domnului prim ministru nu a știut să răspundă provocărilor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *