fbpx

Pe lângă teoria care spune că în viață avem de regulă maxim 5 prieteni adevărați mai este și momentul acela de Ahaaa, când îți dai seama cât de mult contează și inteligența prietenilor. Poți avea prieteni care te aprobă în tot ceea ce faci dar care nu își doresc prea multe de la viață, sau prieteni care te scot din zona ta de confort, te provoacă, te fac să citești mai mult, să îți depășești limitele, te încurajează să vrei mai mult de la viață, chiar dacă uneori te enervează.

Tendința noastră e să ne căutăm prieteni similari cu noi, care au aceleași opinii, același nivel de educație, aceleași mentalități. Și într-un fel e ok, dacă ești mulțumit cu viața ta și nivelul la care ești acum.

Totuși, dacă simți că vrei mai mult de la viață probabil că ai nevoie de prieteni online și offline care la rândul lor vor mai mult, care știu mai multe ca tine, oameni care să te inspire, nu să se complacă pe ideea că viața e grea, ce să facem, asta este, vedem noi cum ne descurcăm.

Mă uitam prin lista lungă de prieteni de pe net și la puținii prieteni din viața reală, am avut de învățat cel mai mult de la oameni mai deștepți care mine, tocmai pentru că m-au făcut să îmi dau seama unde sunt și că trebuie să învăț, să trag pentru a mă dezvolta. Oameni care m-au enervat, m-au făcut să mă simt prost, dar mi-au dat un șut în direcția potrivită.

Ăsta nu e bullshit motivațional, e un mesaj simplu, ieșiți din zona de confort, nu vă mulțumiți cu prietenii care se mulțumesc la rândul lor cu ce le oferă viața pe tavă, căutați oamenii care se zbat pentru a își construi viața aia frumoasă la care visăm cu toții și învățați chestii utile de la ei.

3 Comentarii

  1. Câteodată descoperi prieteni acolo unde te aștepți mai puțin, unde nu ai așteptări sau pretenții. Bucură-te când dai de ei și ține-i aproape!

    Cred că exigențele într-o relație de prietenie și nevoia unei reciprocități imediate sunt nocive. De orgoliu nu mai vorbesc, e letal într-o prietenie.

    (0)
  2. Pingback: Cel mai bine e să te compari tu cu tine

Lasă un comentariu