fbpx

Schimbările de după 35 de ani

Se zice că este o diferență de vreo 10 ani între vârsta mentală și cea fizică, cu alte cuvinte chiar dacă tu te apropii de 40 de ani și obosești după 5 minute de efort, creierul încă se crede la 30 de ani, și zice Hai că se poate boss, încă suntem tineri, rupem tot, petrecem ca în facultate.

Râdem, glumim, noi știm că după 35 trebuie să facem mai multă mișcare, să ne stresăm mai puțin, să fim mai atenți la sănătatea noastră, dar adevărul e că bărbații nu vrea vor să admită că îmbătrânesc, deși semnele sunt acolo.

Totuși, sunt și multe schimbări în bine, pe măsură ce ne maturizăm nu mai înghițim mizerii, suntem mai siguri pe noi, știm ce vrem de la alții și de la viață. Ni se schimbă mult și prioritățile, nu ne mai pasă de aparențe și opinia celorlalți, zic eu.

Câteva dintre schimbări:

 • Weekendul ideal nu mai e cu petreceri și cluburi, în cel mai bun caz te vezi cu prietenii vineri seară, mai rezolvi chestii prin casă sau prin oraș sâmbătă și duminica dormi ca să îți revii, că altfel luni ești terminat de oboseală.
 • 2 din 5 dimineți încep cu Hopașa când te ridici din pat, și te ridici ușor ușor, să nu pocnească ceva prin corp. O fi de la dormitul strâmb?
 • Faza aia cu dormitul 8 ore pe zi chiar e bună, ideal între 22:00 și 06:00. Și parcă nici un pui de somn după prânz nu strică uneori. Trăiască work from home.
 • Jumătate dintre bărbați își descoperă brusc un sport sau un hobby de care sunt foarte pasionați și bagă bani în echipamente. Cealaltă jumătate are colecție de băuturi fine acasă.
 • Ești conștient de faptul că nu vei schimba lumea așa cum visai la 20 de ani, te mulțumești cu schimbările mai mici pe care le poți face în jurul tău.
 • Începi să renunți la vicii, sau o lași mai moale, indiferent că e vorba de fumat, băut, petrecut cu lăutarii sau mers prin cluburile de fițe.
 • Începi să te gândești că nu ar strica să folosești și tu din când în când o loțiune hidratantă pentru față și corp de la CeraVe, că parcă ai mâinile mereu uscate și ți se crapă pielea. Sau o fi de la schimbările climatice?
 • E mult mai ușor să refuzi oamenii, să spui nu. Da, nu trebuie să îi mulțumim pe toți, da, e ok să te pui pe tine pe primul loc.
 • Ești mai calm, mai relaxat. 99% din chestiile care ne îngrijorează azi nu vor conta peste 5 ani.
 • Scapi de sindromul impostorului. Dacă ți-ai făcut treaba bine până la vârsta asta ai deja 10-15 ani de experiență pe felia ta, nu te mai temi să îți spui opiniile sau să te afirmi în cadrul firmei ori în discuțiile legate de specializarea ta.
 • Sărbătorești mai des momentele importante, știi că trebuie să le marchezi cumva, pentru că realizezi că timpul trece repede și clipele astea nu mai vin. Aniversările prietenilor, cele de viață, reuniunile de familie.
 • Ești ok, lucrurile încep să se așeze în viața ta – jobul, familia, copiii, prietenii, pasiunile, cine ești, unde vrei să ajungi. Știi ce îți place să mănânci, ce să bei, ce fel de vacanțe să faci, ce mașini vrei să conduci, cu cine să îți petreci timpul, ce cărți să citești, la ce filme să te uiți. Râzi când îți amintești ce naiv erai, cu 10 ani în urmă.

Ce mai punem pe lista de schimbări apărute după 35? 🙂

Recomandă

2 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *