Când te compari mereu cu ceilalți

O idee faină, furată dintr-un articol cu sfaturi utile pentru a reuși în viață: Stop comparing yourself to others. Asta mi-a amintit despre ce scriam și eu prin 2014, că viața noastră reală nu e la fel de faină ca cea de pe Facebook. Într-o lume în care unii se laudă constant pe internet cu stilul lor de viață opulent, de multe ori fals, e tot mai greu să realizezi că important nu e să arăți că ai mai mult ca cei din jurul tău, ci să te autodepășești și să fii mulțumit cu tine însuți.

Am avut norocul să stau la masă cu oameni foarte bogați (pe bune), dar și cu oameni ce încearcă să pară mult mai bogați decât sunt. Ca idee, cei mai discreți cu stilul lor de viață sunt cei cu bani mulți în conturi, cu ei poți vorbi despre viață, filozofie, planuri de viitor, planuri de afaceri. Au bani dar nu se forțează să arate asta, de multe ori aleg mașini discrete, haine de firmă dar fără a ieși în evidență cu ele, stau în case normale.

În schimb cei care încearcă să pară bogați sunt cei ce se laudă mereu cu ultimele vacanțe exotice, hainele de fițe și casele de lux, deși de obicei sunt îngropați în credite și datorii.

Nu scriu asta ca să dau lecții, că fiecare face ce vrea cu viața, banii și timpul lui, zic doar că dacă tot suntem interesați să avem o viață mai bună ar trebui să încercăm să ne comparăm situația prezentă cu cea de acum un an, să ne stabilim propriile vise, aspirații și obiective, nu cele pe care le dictează societatea, reclamele sau cei din jur.

Recomandă prietenilor!
  • 52
  •  
  •  
  •  
  •   

Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
Notify of