fbpx

Când eram angajat normal, cu program de la 9 la 5, șefi, rapoarte de completat și ședințe de făcut visam că voi avea într-o zi un job care să îmi permită să lucrez de oriunde, fără șefi. Ei bine, nu am ajuns freelancer, dar am pornit o agenție, și teoretic nu am șefi și pot lucra de oriunde. Practic prefer să merg zilnic la birou pentru a mă concentra mai bine, și toți clienții noștri sunt un fel de șefi. Aveți grijă ce vă doriți deci, că s-ar putea să se îndeplinească. 🙂

Nu scriu articolul ca să mă plâng, nici ca să mă laud, vreau doar să vă zic că fericirea e ceva în continuă schimbare, și de multe ori după ce obținem ceea ce ne-am dorit constatăm că iarba nu era chiar așa de verde dincolo de gard.

Referitor la partea asta cu freelancingul și lucratul de oriunde din lume, trebuie să zic că sunt foarte mișto ca concept, dar depinde și din ce aluat ești făcut tu ca om.

Dacă ești genul care preferă să ia decizii pe cont propriu, să se agite, să caute soluții, strategii, să câștige cât de mult e posibil raportat la ce știe să facă și nu înghite prea mult bullshit go for it, s-ar putea să ți se potrivească ca o mănușă să lucrezi pentru tine  ca freelancer sau să îți deschizi propria firmă. Eu nu cred că aș putea să mă întorc înapoi acum, să lucrez ca angajat într-o firmă.

În schimb dacă ești genul care preferă să i se spună zilnic ce are de făcut, vrea stabilitate, indicatori de urmărit, evaluări de performanță, salariul virat la fix în contul bancar și alte beneficii din astea fă o carieră în corporație, probabil ți se va potrivi de minune și vei fi mult mai fericit.

Și partea cu lucratul remote, de oriunde, e cu două tăișuri. Da, poate fi mișto pentru câteva zile, o săptămână, o lună, depinde și de ceea ce faci, care e gradul tău de concentrare, dacă poți lucra de oriunde îți pui căștile pe urechi.

Eu în schimb am constatat că e fain să fac asta din când în când, dar cam 80% din timp apreciez un birou unde să știu că merg doar pentru a munci, cu o anumită rutină, unde mă pot concentra mai bine. Ironic, nu?

La voi cum e, ce e mai tentant? Freeelancing sau corporație? Lucratul de la birou sau de oriunde?

2 Comentarii

  1. Am un prieten care visa sa lucreze de oriunde vrea. S-a dus in Thailanda pe plaja si nu vedea nimic in laptop. Lucrurile nu sunt asa simple precump par si multi vad doar lucrurile pozitive, nu vad problemele intampinate sau incercarile esuate

Lasă un comentariu