fbpx

Foamea de a reuși în viață e bună

Se discută despre foame pe bloguri. Foamea reală pe care o ai când ești tânăr și vrei să faci multe, dar chiar nu ai cu ce, pentru că ești la început și trebuie să tragi tare ca să crești. Dar mai este și foamea pe care o fac unii care încep să o ducă binișor, dar vor să pretindă că o duc super mega extraordinar, pentru a îi impresiona pe cei din jur sau de pe Facebook. Practic, faci foamea pentru că ai un stil de viață pe care nu ți-l permiți.

Foamea pe care o faci pentru a îți impresiona prietenii sau urmăritorii de pe net e o prostie, trebuie să fii tare îngust la minte să suferi la propriu, să nu trăiești decent zilnic, doar pentru că vrei să pari mai cool decât ești în realitate.

În schimb foamea aia pe care o ai când ești tânăr e bună. Nu mă refer la foamea din clipa când nu ai ce mânca, ci la foamea figurată, atunci când știi că trebuie să tragi tare, să muncești, să înveți, pentru a te ridica prin forțe proprii. La dorința de a crește.

Dacă vorbiți cu majoritatea celor care au reușit în viață veți descoperi că au avut foamea asta. Majoritatea oamenilor de succes nu s-au ridicat pentru că au avut părinți bogați, ci pentru că au fost săraci și au vrut să își depășească condiția. Au venit cu idei, au încercat diverse afaceri, s-au zbătut.

Cum ajung unii oameni super bogați și alții rămân săraci lipiți pământului, deși pleacă din același mediu? Pentru că cei care reușesc nu uită de unde au plecat, nu își uită motivația, nu ajung să se complacă. Trag mereu pentru a crește.

Nu știlul de viață îi definește pe oamenii care au reușit, asta e cea mai mare prostie, să crezi că hainele, mașina, casa sau gadgeturile pe care le ai te reprezintă pe tine.

De asta zic că foamea de a reuși e bună, pentru că te ține motivat, te ține în priză. Atunci când începi să o duci mai bine, când nu mai duci grija zilei de mâine, când frigiderul e plin mereu și excursiile cu cortul devin vacanțe all inclusive la hoteluri de 5 stele, atunci e bine să îți amintești cum erai la început, când nu aveai nimic și vroiai totul. Pentru că altfel te poți întoarce de unde ai plecat.

Foamea de a reuși în viață te împiedică să faci prostii, să cumperi chestii aiurea pentru a impresiona, să îți pese mai mult de părerea celorlalți decât de comfortul tău. Țineți de foamea asta cât mai mult, că e bună pentru voi.

Știu, articol motivațional, dar o să îmi dați dreptate mai târziu, mai ales dacă sunteți tineri și încă nu ați descoperit foamea de a reuși în viață.

Recomandă

4 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *