fbpx

Samsung Gear S – ceasul care îți poate înlocui telefonul

Zona de gadgeturi purtabile e tot mai aglomerată, iar Samsung se află cu siguranță în topul celor care lansează dispozitive pentru acest segment, ultimul lansat fiind Samsung Gear S, un smartwatch pe care îl testez și eu de vreo 3 săptămâni, împreună cu Samsung Galaxy Note 4, prin amabilitatea celor de la Samsung. Modelul este al șaselea lansat pe piață, și probabil cel mai complet de până acum. Are multe avantaje, cel mai important fiind acela că poate înlocui aproape complet telefonul din buzunar.

Fotografii Samsung Gear S

Unii zic că Gear S este prea mare, dar mie mi se pare perfect pentru un bărbat, iar ecranul mare, de 2 inchi, ajută mult în utilizarea ceasului, cred că este cel mai bun ecran pe care îl veți găsi pe un smartwatch în momentul de față. În plus, față de versiunile anterioare și autonomia bateriei este mai mare, am obținut în medie între 2 și 3 zile de viață, minimul este de o zi dacă îl utilizezi intens.

Elementul diferit față de alte ceasuri de acest gen este prezența slotului Nano-SIM, deci practic puteți folosi ceasul și ca telefon, puteți naviga pe net prin rețelele 3G, ba chiar vă puteți conecta și la rețelele Wi-Fi. Practic, ceasul nu mai este doar un accesoriu pentru telefon, ci poate fi utilizat ca dispozitiv independent , pentru a asculta muzică, a te da pe net, a îți monitoriza activitatea, a suna și a primi apeuri.

Totuși, pentru setarea inițială trebuie să îl conectați la un telefon Samsung ce rulează minim Android 4.3, dar ulterior, dacă aveți un SIM inserat sau conectați telefonul cu ceasul puteți primi și trimite mesaje, recepționa și efectua apeluri.

Design. Ceasul este disponibil în două culori: alb și negru, și deși ecranul este imens, după ce l-am purtat 3 săptămâni, uneori chiar și noaptea, pot zice că datorită ecranului curbat ceasul se așează natural pe mână, nu am simțit nici un disconfort.

Pe interiorul ceasului sunt trei elemente importante, zona de contact pentru standul de reîncărcare (eu aș fi preferat o mufă de încărcare directă), senzorul pentru monitorizarea bătăilor inimii și slotul pentru cartela Nano-SIM. Toate sunt foarte bine izolate, și într-un fel înțeleg de ce s-a mers pe varianta unui stand special de reîncărcare separat, deoarece ceasul este rezistent la apă până la adâncimi de 1 metru și 30 de minute. Este și rezistent la praf.

Galaxy Gear S include o mulțime de senzori pentru fitness, monitorizarea bătăilor inimii, numărul de paşi făcuţi de utilizator, senzor UV, giroscop, senzor GPS, accelerometru şi senzor ambiental. Mai vreți? 🙂

Pe partea de software ceasul rulează Tizen, un sistem de operare dezvoltat de Samsung, puteți instalat aplicații speciale din magazinul Samsung, unele sunt gratuite, altele contra cost. Nu sunt la fel de multe ca aplicațiile pentru Android Wear, dar găsiți gratuit aplicații pentru muzică, browsing, social media, pe lângă cele preinstalate.

Prezentare video Samsung Gear S

Samsung Gear S poate fi cumpărat din magazine la prețuri începând cu 1450 lei, iar dacă îl vreți la abonament am văzut că Orange are un abonament de 5 euro special pentru Gear S, și astfel puteți cumpăra ceasul inteligent cu 199 euro.

Personal cred că prețul este și cel mai mare handicap al acestui smartwatch, deși este dotat cu cele mai noi tehnologii, e plin de senzori și poate fi utilizat ca telefon, lumea încă privește ceasurile inteligente ca pe un accesoriu util pentru fitness și cam atât. Cine știe, poate că în câțiva ani vom ajunge să folosim ceasurile inteligente în locul telefoanelor (există deja proiecte gen Neptune pe nișa asta, deși sunt la stadiul de concept.)

Eu recunosc că în cele 3 săptămâni am utilizat Gear S mai ales pentru a monitoriza numărul de pași făcuți, calitatea somnului (are un senzor care îți detectează cât te miști în somn), pentru funcția de ceas și pentru ascultat muzică, memoria internă de 4 Gb e suficientă pentru câteva sute de melodii. O recenzie detaliată găsiți pe GSMArena.

Voi ați folosi gadgetul ăsta?

Recomandă

5 Comentarii

  1. Pana cand nu se rezolva cu includerea unui proiector in smartwatch nu renunta nimeni la telefon, e prea chinuitor sa folosesti mereu un ecran mic. Și la Gear S e interesant ca are cartela, dar cat timp ai nevoie de telefon ca sa il setezi … de ce ai umbla cu 2 cartele dupa tine?

  2. rulează Tizen.. si m-am oprit :))
    in plus deocamdata la noi mi se pare de kko ca nu exista posibilitatea folosirii aceluiasi numar pe mai multe deviceuri (cel putin ultima daca cand m-am interest era imposibil). ar fi util ca sa nu trebuiasca sa car 2 deviceuri dar cu numere diferite.

    • 99% dintre utilizatori nu vor vedea nici o diferență, că e Android sau Tizen, arată cam la fel la interfață, contează să aibă aplicații. Da, ar fi util să ai mai multe sim-uri cu același număr. 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *